12 Eylül 2016 Pazartesi

Instagramda Etkileşimi Arttırmanın Yolları



instagram
Sosyal medya pazarlamasında en etkili kanallardan birisi de Instagram‘dır. Sosyal medyada hızla büyüyen bu platformda etkileşimi arttırmak için bu önerileri dikkatle okuyun.
1)Dikkat Çekici Fotoğraflar
Instagram hesabınız kişiselse genellikle yüz hatlarının olduğu fotoğraflar genel fotoğraflara göre daha çok etkileşim alıyor. Marka hesabınız var ise genellikle canlı renkler kullanıp, özgün içerikler kullanmanız sizin daha çok etkileşim almanıza yol açıyor.

2)İlginç Videolar
Eğer kişisel bir hesabınız var ise ilginç videolar çekip, göze hoş gelen efektlerden yararlanarak etkileşim ve erişiminizi arttırabilirsiniz. Etkileşiminizi marka hesaplarında arttırmak için markanızla uyumlu video çalışmalarak yaratarak bunları paylaşabilirsiniz. Bu tarz videolar normale göre bir hayli etkileşim yaptırır.
3)Düzenli İçerik Paylaşımı
Sosyal medyanın en önemli içerik strateji yöntemlerinden biriside düzenli paylaşımdır. Hangi sosyal ağda olursa olsun takipçileriniz sizlerden devamlı içerik paylaşmanızı isterler. Takipçilerinize belli aralıklarla düzenli şekilde paylaşımlar sunun. Takipçileriniz düzenli içeriklerinizi görüp ilgisini çekerse diğer paylaşımlarınız ile etkileşime geçecektir. Yalnız aşırıya kaçmamak her zaman faydanıza sonuçlanacaktır.
4)Hashtag Kullanımı
Sosyal medyada hashtag kullanım yoğunluğu Twitter’dan sonra Instagram’dadır. Hedef kitlenize ulaşmak istiyorsanız içeriğinizle ilgili en fazla 5 hashtag kullanmakta fayda var. Aşırı hashtag takipçilerinizin hoşuna gitmeyebilir. Eğer ki içeriğinizin çok kişi tarafından görülmesi ve erişim alması için popüler instagram etiketlerini kullanabilirsiniz.
En çok kullanılan global hashtagler: #love #instagood #me #follow #tbt #cute #photooftheday #followme #picoftheday#instadaily
En çok kullanılan Türkçe hashtagler: #instaturk, #ig_turkey, #gununkaresi, #benimkarem, #turkinsta
5)Doğru Efektler
Instagram’ı instagram yapan en önemli özelliklerden biriside fotoğraf ve video efektleridir. Bu video edit uygulaması ile normal fotoğraflarınız çok kaliteli bir hal alabiliyor. Bunun neticesinde kişisel hesabınızın veya markanızın pazarlanmasına renk katmış olursunuz.
6)Etkileşim İçin Beğenin, Yorum Atın
Kişisel hesabınızın daha çok etkileşim almasını istiyor iseniz mutlaka ilginizi çeken fotoğraflara ve videoları beğenip, yorum atın. Ama bunu kesinlikle abartmayın yoksa spam hesap konumuna düşebilir, kalitenizi yok edebilirsiniz. Paylaşımlarla ilgileneceğini düşündüğünüz arkadaşlarınızı etiketlemeniz sizler için faydayla sonuçlanacaktır.
7)İstatistiklerden Fikir Alın
Instagram’ın en çok kullanılan istatistik uygulaması Iconosquare‘dur. Buradan hesabınızla giriş olarak takipçilerinizin sizinle olan etkileşimini ölçebilir ve en çok hangi içeriklerin daha çok etkileşim aldığını görebilirsiniz.
8)Popüler Fotoğraflardan Fikir Edinin
Instagram‘ın keşfet özelliği ile popüler fotoğraflardan ilham alarak bunlara benzer özgün içerikler üretebilirsiniz. Bu şekilde sizlerde hesabınızın içerik kalitesini arttırarak takipçilerin dikkatini çekebilirsiniz. Etkileşimi arttırmak için başkalarından ilham almaktan kesinlikle çekinmeyin.
9)Lokasyon Desteğini Kullanın
Instagram’da lokasyonunuzu belirtmeniz sonrasında o lokasyonda çekilmiş fotoğraflar bölümünde çıkmanıza yol açacaktır. Hashtag kullanımının yanında lokasyon kullanımı içeriklerinizin etkileşimini arttıracaktır.
10)Sosyal Medya Desteği
Diğer sosyal medya kanallarınızda instagram fotoğraflarınızı paylaşıp, yarışmalar ve kampanyalar oluşturabilirsiniz. Bu sayede instagram hesabınızın takipçi artışı, beğeni ve yorum sayısının artmasına sebep olursunuz.
Eğer içerik konusunda yaratıcılığınızı, özgünlüğünüzle birleştirirseniz fenomen bir instagram hesabı olabilir ve bir marka yaratabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Kozmikbakim Web Dizini