5 Eylül 2016 Pazartesi

Girişimcilere Şirket Kurma Konusunda Öneriler



iskurmak
Girişimciler için şirket kurma aşaması son derece önemlidir. Yanlış zamanlamanın sonradan bir külfete dönüşebileceğini unutmayın. Basitçe bazı girişimler şirket olabilir ama birçoğu kesinlikle şirket olarak adlandırılamaz.
Buradaki şirket kavramını aman anonim şirket veya limited şirket olarak düşünmeyin, var olan pazarı yerinden oynatabilecek ticari organizasyon olarak değerlendirin.

Uber’ı düşünün mesela geleneksel taksi sektörüne yeni bir çözüm getirdi. Uber için şirket diyebiliriz ama Uber’ın ABD’de kopyası olan Juno için aynı şeyi söyleyemeyiz. Bir soruna yeni bir çözüm getirmedi, sadece var olanın üzerine birşeyler ekleyip onu pazarlıyor.
Dünyaya yenilikçi fikirler sunan her girişim bir şirkettir demek sanırım en doğrusu. Aşağıda şirket olabilmeniz için gereken 4 madde sıralayacağım.

Üretin ve  Değer Yaratın

Bu maddede “yeni” ve “yaratıcı” kelimeleri üzerinde duracağım. Kafe açmak bir değer olabilir ama bir yerde var olan kafeyi yanında kopyalamak ne yaratıcıdır ne de yenidir.
Şirket olabilmek için bir sorunu bulup bunun çözümü için tamamen yeni bir yol bulmalısınız.

Yatırımcılar Neden Sizi Tercih Etmeli? Gösterin!

Bir yatırımcı olduğunuzu düşünün. Başkasından kopyalanan ve muhtemelen çok fazla rakibi olan bir girişime mi yoksa hiç rakibi olmayan ve sektörde yeni olan bir alanda çalışan girişime mi yatırım yaparsınız?
Yani yatırımcılar da şirket olabilecek kapasitedeki girişimlere yatırım yapar. Bunun riski fazla olabilir ama yatırımcılar da risk almadan başarılı olamayacaklarının en az sizin kadar farkında.

İş Modellerini Takip Edin

Online kıyafet satma yada kuru temizleme gibi fikirler günlük hayat için önemli olabilir ama bu iş modeli yenilikçi değil sadece “güvenli”dir.
Yeni bir firma yaratmanın ilk adımı yeni ve eşsiz bir iş modeli yaratmaktır diyebiliriz.

Analiz Önemli Süreklilik Kazanın

Girişimler yeni bir alanda ilk açıldığında daha önce ortada bir veri olmadığı için sağlıklı bir test aşamasından geçmezler. Ortada daha önce denenmemiş birşey varken bunun başarı kriterlerini belirlemek de büyük bir uğraş.
Bu yüzden işi gerçekten bilen kişilerin yönlendirmeleri yada testleri çok önemli. İşiniz yeni olabilir ama deneyimli kişiler başarı kriterlerini kolaylıkla saptayabilir.
Sonuç olarak, illa şirket olmanız gerekiyor diyemem. Şirket özelliği taşımayan ama gerçekten güzel işler yapan girişimler de var. Ama eminim ki hepimizin olmak istediği girişimci tipi şirket olmak üzerine.
Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Kozmikbakim Web Dizini