27 Ocak 2017 Cuma

İnce ve Sıkı Bacaklara Sahip Olmak İsteyenler İçin 3 Muhteşem Egzersiz


Yaz aylarına hazırlık yapmak için kısa bir zaman kaldı. Bacaklarımızı yaza hazırlamak ve hayalini kurduğunuz o sıkı ve ince bacaklara kavuşmak için çalışmanın tam zamanı. Bu işlem hiçte düşündüğünüz kadar zor değil sadece 3 farklı egzersiz yaparak istediğiniz o bacaklara kavuşabilirsiniz.

Jump Squart.
Squart hareketini zaten biliyoruz. Klasik squart’tan farklı olarak bu harekette sadece zıplıyoruz. Jump squart dediğimiz hareket ise ondan bir tık daha faydalı bir hareket. Bu hareketi uygulamak için önce bacaklarınızı omuz hizasında açın. Kalçanızı geriye doğru iterek sanki bir sandalyede oturuyormuş gibi öne doğru çömelin. Çömelirken kollarınızı göğsünüzde birleştirin ve ağırlığınızı topuklarınıza vererek zıplayın ve tekrar aynı pozisyona dönün. Bu hareketi seri bir şekilde 3 set halinde her gün tekrarlayın.

Duvara Yaslanarak Oturma
Bu hareketi yapmak için bir pilates topuna ihtiyacınız var gerisi çok kolay. Pilates topunu duvara yaslayın ve sırtınızı topa değdirin. Ardından bir koltukta oturuyormuş gibi çömelin ve ellerinizi öne uzatarak 60 saniye bekleyin.

Jumping Jacks
Aslında jumping jack bir kardiyo hareketidir ve bunun yanı sıra bacaklar içinde çok faydalıdır. Jumping jack hareketi için ayakta dik bir pozisyon alın ve her iki elinize ağırlık alın, bacaklarınızı ve kollarınızı aynı anda açıp kapayarak olduğunuz yerde zıplayın. Bu hareketi 100 kez tekrarlamaya çalışın.

Hiç yorum yok:

Kozmikbakim Web Dizini