4 Ocak 2017 Çarşamba

Gençlik ve Spor Bakanlığı Avukat Alım İlanı


Gençlik ve Spor Bakanlığından:

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Bakanlığımız merkez teşkilatı istihdam edilmek üzere Avukatlık Hizmetleri Sınıfından 9 uncu, 8 inci, 7 nci ve 6 ncı derecelerde boş bulunan 10 (on) adet Avukat kadrosuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Giriş Sınavı ile personel alımı yapılacaktır.

I - GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

b) Hukuk Fakültesi mezunu olmak.

c) ÖSYM tarafından 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) Grubu KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) taban puanı almak kaydıyla başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralanması neticesinde alınacak Avukat sayısının beş katı aday arasında bulunmak (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da Giriş Sınavına çağırılacaktır).

ç) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

II - BAŞVURU ŞEKLİ VE TARİHİ

Başvurular, 13/02/2017 tarihinde başlayıp 24/02/2017 tarihi mesai bitimine kadar (saat 18:00) yapılabilecektir. Sınava katılmak isteyenler, Bakanlığımız www.gsb.gov.tr internet adresi üzerinden, "Avukatlık Giriş Sınavı Başvuru Formu"nu eksiksiz ve doğru bir şekilde detaylı özgeçmiş bilgilerini de yazıp doldurmak, vesikalık fotoğrafını, mezuniyet belgesini (varsa denklik belgesi) ve avukatlık ruhsatnamesini tarayıp eklemek suretiyle başvurularını elektronik ortamda yapacaktır. İlanda belirtilen şartlara uygun olmayan veya elektronik ortamda yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adayların başvuru formunda yer alacak fotoğraf; son altı ay içerisinde çekilmiş, mevzuata uygun ve kişinin kolaylıkla tanınmasını sağlayabilecek nitelikte ve çözünürlükte olacaktır.

III - GİRİŞ SINAVININ YERİ VE TARİHİ

Giriş sınavı, sözlü olarak düzenlenecek olup, 29/03/2017 - 31/03/2017 tarihleri arasında Ankara'da yapılacaktır.

Giriş Sınavına katılacaklara ilişkin liste 03/03/2017 tarihinde, Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar Giriş Sınavında, Bakanlığımız internet sitesinden temin edecekleri "Sınav Giriş Belgesi" ile kimlik tespitinde kullanılmak üzere fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) yanlarında bulunduracaktır.

IV - SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE ATAMA

Adayların Giriş Sınavında başarılı sayılabilmeleri için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan almaları gerekmektedir.

Giriş Sınavında adaylar;

a) Bakanlık Hukuk Müşavirliğinin faaliyet alanıyla ilgili konular,

1- Anayasa Hukuku

2- Medeni Hukuk

3- Borçlar Hukuku

4- İcra ve İflas Hukuku

5- İdare Hukuku

6- Ceza Hukuku (Genel Hükümler)

8- İş Hukuku

9- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

10- 638 sayılı Gençlik ve Spor Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

11- 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu

12- 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun

13- 26/09/2011 tarihli ve 659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle Sınav Komisyonu üyeleri tarafından yukarıda belirtilen (a) bendi için elli, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilerek tutanağa geçirilecektir. Giriş Sınavında başarılı sayılmak için ilgili Sınav Komisyonu üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 puan olması şarttır.

Giriş Sınavı sonuçlarına göre adaylar, Sınav Komisyonu tarafından puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asıl, en fazla yarısı kadar aday ise yedek olarak tespit edilecektir. Asıl ve yedek listelerinde sıralama yapılırken adayların Giriş Sınavı puanının eşit olması halinde KPSSP3 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.

Giriş Sınavında başarılı olan ve atanmaya hak kazanan adayların Avukat kadrolarına atamaları yapılacaktır. Ataması yapılanlardan belge ile ispatı mümkün olan zorunlu haller olmaksızın belirtilen süre içinde göreve başlamayanlar ile belge ile ispatı mümkün olan zorunlu haller nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aşanların atamaları iptal edilecektir. Bu adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

Sınavda başarılı olup göreve başlamayanların yerine, sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren en fazla altı ay içerisinde Giriş Sınavı yedek listesindeki başarı sırası dikkate alınarak atama yapılabilir. Yedek listede yer almak, sonraki sınavlar için kazanılmış hak veya herhangi bir öncelik hakkı teşkil etmeyecektir.

Ayrıca, Giriş Sınavından 70 ve üzerinde puan almış olmak, asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir.

V - İSTENİLECEK BELGELER

Giriş Sınavı sonucunda atanmaya hak kazandığı duyurulan adaylar, Sınav Başvuru Formu ile birlikte aşağıdaki belgeleri, duyuruda belirtilen tarihe kadar Personel Dairesi Başkanlığına elden veya şahsen teslim etmeleri ya da posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

1- Yükseköğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği

2- Avukatlık ruhsatnamesinin onaylı örneği

3- KPSS sonuç belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği

4- Dört adet vesikalık fotoğraf

5- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyan

6- Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durumu bulunmadığına dair yazılı beyanı

7- Adli sicil kaydına ilişkin yazılı beyan

8- 3 adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu (formlar eksiksiz olarak doldurulacak ve fotoğraf yapıştırılarak ilgili bölümleri imzalanacaktır)

9- Mal Bildirim Formu

Adaylar; 5, 6, 7, 8 ve 9 uncu sırada belirtilen yazı ve form örneklerini, Bakanlığımız internet adresinden temin edebileceklerdir.

VI- İTİRAZ

Adaylar, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren beş gün içinde sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilecek olup, yapılan itirazlar Sınav Komisyonunca en fazla yedi gün içerisinde incelenerek karara bağlanacak ve itiraz sonucu adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

VII- GERÇEĞE AYKIRI BEYAN

Giriş Sınavına başvuranlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu kişiler, hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Hiç yorum yok:

Kozmikbakim Web Dizini