9 Aralık 2014 Salı

Telefonların Pil Ömrünü Uzatma Yöntemi

galaxy-note-4-vs-iphone-6
Pil Ömrü Nasıl Uzatılır : » Wi-Fi ve Bluetooth sürekli kapalı konumda olmasına dikkat edin. Sadece kullanım esnasında açık olsun….

Pil Ömrü Nasıl Uzatılır :
» Wi-Fi ve Bluetooth sürekli kapalı konumda olmasına dikkat edin. Sadece kullanım esnasında açık olsun.
Wifi seçeneği açık olduğunda cep telefonunuz sürekli kapsama alanında ki ağları arayacaktır. Bağlanmak için denemeler yapacaktır. Bu esnada da oldukça fazla güç tüketimi olacaktır.
» Ayarların içindeki gizlilik menüsünde konum servisleri bulunmaktadır. Gereksiz olanlarını devre dışı bırakın.
» Pil düşmanı Otomatik Saat Dilimi ayarlama seçeneğini kapatın.
» Yeni Epostaların sürekli kontrol edilmemesini sağlayın.
» Ekran parlaklığını sürekli en kısık şekilde kullanmaya gayret edin.
Ekran parlaklığını kısmak bir çok Android cep telefonu kullanıcısının hoşuna gitmese de , şarj süresini etkileyen en önemli faktörlerden birisidir.
» Ekranın kendi kendini kilitleme modunu olabildiğince düşürün.
Telefonunuzda kullanımı bitirdikten sonra cep telefonunuz kendi kendini kilitler. Bu kilitlenme süresini 2-3 dk değilde, 10-20 saniye olarak düzenlemelisiniz.
» Ağ ayarlarını sıfırlayın.
Ağ ayarlarını sıfırlayın ancak telefonu açıp kapatınca tanımlı şifresi girilmiş ağlarınızdan ağ yöneticisinden çıkarılmış olacak.
» Ana ekranda ve kilit ekranında animasyonlu duvar kağıtları kullanmamaya özen gösterin.
Animasyonlu duvar kağıtları cep telefonunuzun ekranında size hoş gelebilir. Ancak ana ekranda bile güç harcayan bir bataryanız var unutmayın. Daha sade ve animasyonsuz duvar kağıtları tercih edin.
» 3D Grafiklere sahip widgetlara artık bir son verin.
» Telefonunuza üreticinizden gelen güncellemeleri her zaman yükleyiniz.
Üreticiler kullanıcılardan gelen tepki ve uyarılara göre cep telefonlarının açıklarını yazılım ile kapatmaya çalışır. Cep telefonunuza gelen güncellemeleri daima yapınız ve sadece wifi üzerinden bu güncellemeleri yükleyiniz.
Ayrıca bu öneriler dışında Batarya performansınızı düzenleyecek bir takım uygulamalar sunmak istiyoruz.

Battery Doctor

Bu uygulamayı Google Play Store’dan cep telefonunuza yükleyebilirsiniz. Battery Doctor Android programı şarj süresini arttıran uygulamalar arasında en iyisi olandır. Uygulamada bulunan güç yöneticisi ile pil ömrü daha uzuyor ve telefonunuzda gereksiz yere güç tüketen uygulamalara son verebiliyor. Buraya tıklayarak uygulamayı indirebilirsiniz.

Easy Battery Saver

Battery Doctor uygulamasından sonra beğendiğim 2.uygulamayı sunmak istiyorum. Easy Battery Saver uygulaması da şarj ömrünü uzatan uygulamalardan birisidir. Bu uygulamada sizlere 5 seçenek sunulmakta.Normal Mode, General Power Saving Mode, İntelligent Power Saving Mode, Super Power Saving Mode ve Advanced Customized Mode. Bunlardan dilediğinizi seçebilir ve hemen tasarruf etmeye başlayabilirsiniz. Buraya tıklayarakindirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Kozmikbakim Web Dizini