10 Kasım 2014 Pazartesi

Google Hangouts Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Google-Hangouts
Google Hangouts’u daha iyi anlamaniz için alt kısımlara Hangouts ile ilgili videolar ekledik. Bizim size önerimiz ilk önce yazıyı okuyup, sonrasında yazının en alt kısmında bulunan videoları izlemeniz. Böylelikle daha verimli olacaktır.
Mobil iletişim sektöründeki son veriler, kullanıcıların SMS gönderme alışkanlıklarını giderek yitirdiklerini gösterirken, mobil internet kullanımı ise hem veri, hem süre bakımından gittikçe artıyor. SMS’i tahtından edenlerin başında ise cep telefonlarında kullanılan anlık mesajlaşma uygulamaları geliyor.
Gooogle Hangouts Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Dünyada pazarın lideri açık ara Whatsapp, Türkiye’de de en popüler uygulama. Rakibi; her telefonda yüklü olan Facebook ve dahili mesajlaşma servisi… Sektöre yeni giren WeeChat, BlackBerry tutkunlarının vazgeçilmesi BlackBerry Messenger gibi mesaj tabanlı uygulamaların haricinde Viber ya da Skype da hem SMS’i, hem de sesli telefon görüşmelerini tarihe gömmek için yarışıyor.
Google’ın “G Talk” isimli anlık mesajlaşma servisinin yerine geliştirdiği Hangouts ise çok fonksiyonlu yapısıyla tüm rakiplerinin tahtına aday. Şimdilik kullanıcı sayısının az olmasını saymazsak, bunu başarabilir de…
G Talk, mobil telefon desteği pek olmayan, hele mobil tarayıcılardan Gmail arayüzüne girildiğinde hiç çalışmayan, alternatif üçüncü parti uygulamaları da Google hesabına erişme izni aldığı için güven telkin etmeyen bir servisti. Neredeyse tüm numarası, masaüstü ya da dizüstü bilgisayarda, Gmail web arayüzü açıkken, e-posta okuyup bir yandan sohbet etmek üzerine kuruluydu.
Google Hangouts Nedir? Google Hangouts Ne İşe Yarar?
Sonunda Google, G Talk’ı tarihe gömdü ve dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sisteminin sahibi olmanın avantajıyla pazarı ele geçirmek için hem metin tabanlı mesajlaşma hem de video-konferans özellikleri sunan yeni hizmeti Hangouts’u kullanıcılarına sundu.
Gooogle Hangouts Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Hangouts da hem yazarak mesajlaşabiliyor, hem de (aynı anda 10 kişiye kadar) video konferans yapabiliyorsunuz. Ayrıca arkadaşlarınızla birbirinize fotoğraf göndermek, kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerlerde ifadeler ile duygularınızı anlatmak hatta yaptığınız video görüşmesini aynı anda kaydedip, daha sonra Youtube’dan yayınlamak da mümkün.
Hangouts’un en önemli artısı, her platformda kullanılabiliyor olması. Sadece telefonla değil, masaüstü ya da dizüstü bilgisayardan Gmail ve Google+ arayüzlerine girerek, Android ya da iOS cihazlarda kendi uygulamasını kullanarak, yine aynı platformlarda Google+ uygulamasının içinden hatta Chorme eklentisi ile sadece tarayıcı açıkken bile sohbet etmek mümkün. Artık Google Hangouts ne olduğunu ve hangouts ne işe yaradığını öğrenmiş oldunuz. Şimdi ise aklına takılan hangouts nasıl kullanılır sorusuna cevap vermek istiyoruz.
Hangouts Nasıl Kullanılır?
Öncelikle, bir Gmail ya da Google+ hesabınız olmalı. Bu hesapları kolayca açabilirsiniz.
Gmail hesabınıza web tarayıcınız ile girdiğinizde, sol alt köşede adres rehberinizdeki kişilerin ya da en son e-posta alıp/gönderdiğiniz bağlantılarınızın isimlerini göreceksiniz. Eğer bu kişiler o an çevrimiçi ise, isimlerinin yanında yeşil birer simge olacak. Üzerlerine tıklayarak mesaj gönderebilir, eğer bilgisayarınızın bir kamerası varsa video sohbet başlatabilir ya da telefon görüşmesi yapabilirsiniz.
Yine tarayıcınız ile Google+ profilinize girdiğinizde ise anasayfada sağda Hangouts sütununu bulacaksınız.
Google-hangouts-nedir-nasil-kullanilir-2 (2)Bir diğer yöntem, Android ya da iOS cihazınızda, ki bu akıllı telefon ya da tablet olabilir; Hangouts uygulamasını indirerek kullanmak. Aynı şekilde, Google+ uygulamasının menüsünden Hangouts sekmesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz.
Son olarak ise Chrome tarayıcı için özel eklentisini yükleyerek Hangouts’u kullanmanız mümkün.
Uygulamanın en önemli dezavantajı, Whastapp ya da Facebook Messenger gibi rakiplerine oranla kullanıcı sayısının henüz çok fazla olmaması.Ancak gerek kullanım kolaylığı, gerek stabillik, gerekse tasarım açısından tüm rakiplerinden çok daha iyi durumda.
Aslında Hangouts, yazıdan çok görüntülü-sesli sohbete odaklanmış durumda, bunu da Google’ın Google Glass yatırımı olmasına bağlıyoruz. Şirketin amacı, özellikle Hangouts’un canlı yayın ve çok kişili video-konferans özellikleri sayesinde Google Glass kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatmak.
Gerçekten de, Hangouts’un gerek 10 kişiye kadar çoklu kullanıcıyı destekleyen video konferans özelliği, gerekse iki kişi arasındaki video sohbeti Skype’a oranla daha kullanışlı. Özellikle, video görüşme isteği gönderdiğiniz kişi çevrimiçi değilse bile telefonu çalarak haberdar olması güzel düşünülmüş. Ayrıca çoklu konferans görüşmelerine daha sonradan katılabilmek de mümkün.
Son dikkat çekici özellik ise, video görüşmelerini isterseniz aynı anda kaydedip, daha sonra Youtube üzerinden yayınlayabilmeniz ve önceden planlanmış video görüşmelerini takviminize kaydederek günü-saati geldiğinde katılabilmeniz.
Google Hangouts Ücretli Mi?
Google Hangouts ücretli mi soruları çok gelmeye başladı hemen yazıya eklemek istedik. Google Hangouts tamamen ücretsizdir. Google Hangouts’u kullanmanız için iki araç gerekli:
1- Akıllı mobil cihaz, tablet veya bilgisayar
2- İnternet.
Hangouts Sms Nedir?
Android 4.0 ve sonraki sürümünde Hangouts uygulamasını kullanıyorsanız kısa mesaj (SMS ve MMS), fotoğraf ve video gönderip alabilirsiniz. Bu şu demek oluyor; WhatsApp veya telefonunuzdan gönderdiğiniz sms’lerden bir farkı yok.
Hangouts Sms Ücretli Mi?
Resim, video veya mesaj gönderimleri için cep telefonu operatörünüzün kısa mesaj ücreti uygulanıyor.
Telefonlardan Hangouts Nasıl Kaldırılır?
Ayarlar -> Uygulamalar -> Tümü bölümünden Hangouts’ı bulup, giriş yapıyoruz. “Güncellemeleri kaldır” butonuna dokunuyoruz, güncellemelerin kaldırılmasını onaylıyoruz, uygulamanın fabrika çıkış versiyonuna döneceğini onaylıyoruz, kaldırmanın tamamlanmasını bekliyoruz ve kaldırma tamamlandıktan sonra Hangouts isminin Google Talk’a dönüştüğünü görüyoruz, Google Talk’a dönüş yapmış oluyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Kozmikbakim Web Dizini