10 Kasım 2014 Pazartesi

5. Kürtçe Oyun Yazma Yarışması başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) Kürtçe oyun yazarlığını geliştirmek amacıyla başlattığı Kürtçe Oyun Yazma Yarışması`nın beşincisini düzenliyor. Geleneksel olarak sürdürülen “Ebdurrehîm Rehmî Hekarî Kürtçe Oyun Yazma Yarışması” için son başvuru tarihi 27 Şubat 2015….
DBŞT; Kürtçe oyun yazarlığını geliştirmek, yeni ve genç yazarları oyun yazarlığına teşvik etmek, Kürt Tiyatro Edebiyatı’na ve Kürt Tiyatro Toplulukları’nın repertuarına yeni ve güncel metinler sağlamak amacıyla 5 yıldır oyun yazma yarışması düzenliyor. Ödülleri ilk Kürtçe oyun olan “Memê Alan”nın yazarı Ebdurrehîm Rehmî Hekkarî adına verilen yarışmaya her yazar bir oyunla katılabilecek.
Konu sınırlamasının olmadığı yarışmada oyunlar, özgün yeni çalışmalar veya roman, öykü, şiir, anı gibi yapıtlardan uyarlanabilecek. Yarışmaya gönderilecek oyunların son başvuru tarihine kadar hiçbir yerde yayınlanmamış, ödenekli veya profesyonel tiyatrolarda oynanmamış, yarışmalarda ödül almamış olması gerekiyor. Yarışmaya katılacak yazarlar oyunlarını CD veya dijital bir formatta Şehir Tiyatrosu’na teslim etmesi veya posta ile göndermesi gerekiyor.
İlk üç oyun ödüllendirilecek
Seçici Kurul’da; Helket Adrîs, Rûgêş Kırıcı, Dilawer Zeraq, Gulê Özalp Ulusoy ve M. Emin Yalçınkaya’nın yer alacağı yarışmada en iyi ilk üç oyun 3 bin lira ile ödüllendirilecek. Ödül alan metinler Şehir Tiyatrosu Repertuar Kurulu tarafından değerlendirilecek ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yayınları arasında kitap olarak basılacak. Yarışmanın sonuçları Mayıs’ın ilk haftasında açıklanacak ve ödüller sahiplerine verilecek. Şehir Tiyatrosu sitesinden de yarışma sonuçlarının duyurulacağı gibi ödül alan yazarlar telefon ve e-mail ile bilgilendirilecek.

Hiç yorum yok:

Kozmikbakim Web Dizini